tirsdag 29. september 2009

En liten kjøkkenvisitt...

For noen uker siden hadde jeg fødselsdag.
her kan dere se at vi koste oss godt :o)
Kjøkkenet vårt går i Provencefarger,sennepsgule fliser,olivegrønne skap og jordfargede vegger som dere ser i bakgrunnen her.
Vi malte kjøkkenet for mange år siden,rett etter vi var blitt hekta på det gode liv i Provence.
Er veldig glad i vårt store,gode kjøkken.
Rev ned en vegg til naborommet for lenge siden,dermed ble det ekstra stort.
Men om noen måneder må veggen opp igjen,
for da skal Storebroremann flytte inn der.
Og tvillingene overtar hans rom.

Mmmmm...dette smakte godt for både kropp og sjel :o)


2 kommentarer:

Kerstin sa...

Gratulerer med vel overstått dag vennen... skjønner dere stor koser dere nede i dalen....
Du så hilsen min i forrige innlegg sant..

ha en fin dag...
Klemmer Kerstin

Anonym sa...

Så bra at du fikk kake på dagen din! Og jeg ser at du fikk pakke også :). Veldig hyggelig å snakke leeenge med deg her forrige dagen! Vil du forresten ha oppskrift på et deilig syltetøy? Mulig du har fått det før, men det er høsten store slager synes jeg. Og det er spesielt godt til vafler, og sikkert også til rislapper :)

1 del skrelte epler, ta ut kjernehuset og del i passe store biter :) jada, bare tulla! ca. 1,5 cm x 1,5 cm kanskje. Du behøver ikke være så nøye.
1 del skrelte pærer, ta ut kjernehuset, del i like store biter som eplene
1 del plommer, del dem i 4 og du behøver ikke fjerne steinen.
Ha all frukten i en kjele og varm forsiktig opp, la småputre i ca. 20-30 minutter slik at alt har fått saftet seg godt.
Nå vil skall fra plommene og steinene flyte opp. Ta bort skall og steiner (det er ikke så hyggelig å plutselig sette tennene i en stein, men de er med på å gi syltetøyet smak under kokingen.)
Tilsett 1 del sukker og når sukkeret er oppløst så er syltetøyet ferdig.

Ha det kokende syltetøyet på kok-varme glass, og vips høsten er bevart til senere spising.

Når det står en del så kan det f.eks være 0,5 kg av alt. Det gir 2 kg ferdig syltetøy, og kan være greit å begynne med for å se om man liker smaken.

IT